Makovecy Utak

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Főoldal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Köszöntő

Tisztelt Látogatók, kedves Érdeklődők!

A „Makovecz-utak” rendszerét, illetve annak honlapját abból a célból hoztuk létre, hogy segítséget nyújtsunk Makovecz Imre épített örökségének felfedezéséhez.

Mindezt azért gondoltuk fontosnak, mert meg vagyunk győződve arról, hogy építőművészi tehetségén túl Makovecz Imre személyében egy olyan szellemiség hordozójával állunk szemben, aki képviseli közép-európai múltunkat, jelenünket és jövőnket, aki életművével, közösségi szemléletével és látnoki gondolkodásával utat mutat annak, aki ezen az úton járni óhajt és ezt a szellemiséget ápolni akarja.

Ehhez a programhoz régiókra osztottuk az országot, és elsőként fővárosunkhoz legközelebb eső kiemelkedő házainak látogatásához gyűjtöttünk össze információkat. A válogatáskor sajnos figyelembe kellett vennünk azt a nem mindig örömteli tényt is, hogy az adott környéken fellelhető épületek milyen állapotban vannak. Mivel a Magyar Kormány 2015 évi 2022. számú határozata lehetőséget nyújt Makovecz Imre épített örökségének megóvására, így a következő években sor kerülhet az egyes épületek felújítására is, azaz a most megtekintésre javasoltak listája– reményeink szerint – a jövőben változhat, bővülhet.

Terveink szerint Magyarország területét lefedő valamennyi útvonal kidolgozását a következő években elvégezzük.

Épületei leírásához tudatosan választottunk az építész saját írásaiból, ő tudta a legkifejezőbben leírni a szándékot és a folyamatot.

Visszaugrás a navigációhoz

Régiók

Közép-Magyarország

Közép-Magyarország

Hamarosan
Kelet-Magyarország

Kelet-Magyarország

Hamarosan
Dél-Magyarország

Dél-Magyarország

Hamarosan
Északnyugat-Magyarország

Északnyugat-Magyarország

Hamarosan

Épületek

Készítette a LGF Stúdió