Makovecz Imre Alapítvány

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Részlet az alapító okiratból

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Részlet az alapító okiratból

4. § Az Alapítvány célja

Az Alapítvány célja: Makovecz Imre építészi-tervezői szellemi hagyatékának, az annak részét képező szerzői jogi művek és egyéb alkotások (tervek, írásművek, hanganyagok, stb.) felkutatása, összegyűjtése, tudományos-szakmai feldolgozása és gondozása, Makovecz Imre alkotói életművének megőrzése. Ezzel összefüggésben az Alapítvány segítséget kíván nyújtani a Makovecz életműhöz tartozó alkotásoknak és az ekként feltüntetett, de ténylegesen nem Makovecz Imrétől származó művek azonosításban, illetve megkülönböztetésében, valamint az életműhöz tartozó művek hitelesítésében.  Az Alapítvány célja a Makovecz Imre által tervezett épületek, mint a magyar kulturális örökség részeinek nyilvántartásba vétele, helyi, illetve műemléki védelem alá helyeztetésének kezdeményezése és katalogizálása Magyarország határain belül és azon kívül is, és ezen épületek fennmaradásához, eredeti állapotukban való megmaradásához támogatás nyújtás.

Az Alapítvány további célja a Makovecz életművel kapcsolatos tudományos kutatói-elemzői tevékenység mellett a fiatal, tehetséges építészek nevelésének, oktatásának támogatása, részükre ösztöndíjak nyújtása, illetve segítésük tanulmányaik folytatásában.

Az Alapítvány által végzendő közhasznú tevékenységek a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. § c) pontja szerint:

3. tudományos tevékenység, kutatás,

4. nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,

5. kulturális tevékenység,

6. kulturális örökség megóvása.

Visszaugrás a navigációhoz

Készítette a LGF Stúdió